Együtt sikerült! Baranyi Krisztina önkormányzati bérlakásba költözik

Együtt sikerült! Baranyi Krisztina önkormányzati bérlakásba költözik
Együtt sikerült! Baranyi Krisztina önkormányzati bérlakásba költözik

Tegnap eldőlt, hogy Baranyi Krisztina önkormányzati képviselőből nem lesz polgármester. Persze ettől még miniszterelnök lehet, de Ferencváros polgármestere egészen biztosan nem. Egy évvel ezelőtt, amikor kirepedt vegyszeres hordókon lépdelt egyre magasabbra, még azt sem tartottam lehetetlennek, hogy akár a jelenlegi FIDESZ -es országgyűlési képviselőt, Vas Imrét is megszorongathatná a másfél év múlva esedékes parlamenti választáson. Ő viszont jól mérte fel, hogy a 444.hu inkább Bácskai polgármester vegzálásához adja a hátszelet, ezért Vas képviselő nyugodtan állíthatta be magát az Illatos út ügyében kívülállónak.

Szóval a FIDESZ és az EGYÜTT képviselői megszavazták, hogy Baranyi Krisztina, önkormányzati bérlakáshoz jusson. Ennyi. Nincs egyébként ebben szerintem semmi abból, amit most vársz: mutyi, adófizetők megrövidítése stb. Egyszerűen az a polgármester, akivel a képviselőnő nemegyszer feltörölte a padlót, feltápászkodott, leporolta a ruháját és kihúzta a szarból Baranyit. Persze csak a Ferencvárosi Úrhölgyek Polgári Egyesületének tagjai morzsolnak most el néhány könnycseppet e nemes gesztus láttán, mert valójában az van, hogy Bácskai – minden sakktudás nélkül – adott egy laza sakk – bástyát az EGYÜTT -nek. Tegnaptól már nem igazán lehet majd olyan mélységeket, illetve magasságokat megjárni, mint pl. a „spermás mászóka” esete, de még Rogán Antal is lazíthat egy negyedet a nyakkendőjén.

 

Részletek a Gazdasági Bizottság előterjesztéséből:

Baranyi Krisztina kérelmében a következőket írta:

„Nyolc éve élünk családommal (négy gyerekkel, ez évtől hárommal) Ferencvárosban, bérelt, magántulajdonú lakásban. A lakás tulajdonosa most fel kívánja mondani a bérleti szerződést, mert az általa kért (65 %-os!) bérleti díj emelést nem tudjuk megfizetni, illetve elmondása szerint a lakást rövid időn belül értékesíteni kívánja. Gyorsan kell megoldást találnunk, mert a bérbeadó szeretné, ha minél előbb kiköltöznénk. Jelenleg sem Ferencvárosban, sem a környező kerületekben nincs számunkra megfelelő méretű és megfizethető árú lakás, ahová el tudnánk költözni. Ferencvárosban szeretnénk maradni, mert képviselői munkám mellett ide köt 8 éves gyermekünk iskolája (a kitűnő XY Általános Iskola), barátaink, ismerőseink, kedvenc helyeink. 

Szeretjük a kerületet, otthonunknak érezzük. Családunk jövedelme lehetővé teszi, hogy egy, a kerület tulajdonában álló, piaci alapon bérbe adható lakás piaci bérleti díját, összes költségét fedezni tudjuk, így egy ilyen lakás bérlése megoldaná lakhatási gondunkat.”

„Baranyi Krisztina részére (Bácskai János polgármester) javaslom a Budapest IX. kerület Thaly Kálmán u. X. tetőtér X. szám alatti, 3 szobás, 78,6 m² alapterületű összkomfortos komfortfokozatú lakás egy év határozott időre történő bérbe adását piaci lakbér (103.045 Ft/hó), valamint 3 havi bérleti díjnak (309.135 Ft) megfelelő óvadék befizetése mellett.”

FRISSÍTÉS: 2016.09.02. 11:14

Baranyi Krisztina visszalépett a IX. kerületi önkormányzati lakás bérbevételétől.

"Krisztina Baranyi Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy NEM költözöm önkormányzati lakásba. És köszönöm az együttérző kommenteket, valóban nehéz élethelyzeten vagyunk túl a családommal, de túl vagyunk rajta" "Krisztina Baranyi A havi tiszteletdíjam pedig - főállásban, más jövedelmem nincs - nettó 148.921 Ft" /Forrás: József Attila - lakótelep - Én is itt lakom! Facebook csoport/
/Forrás: József Attila – lakótelep – Én is itt lakom! Facebook csoport/

Krisztina Baranyi Mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy NEM költözöm önkormányzati lakásba. És köszönöm az együttérző kommenteket, valóban nehéz élethelyzeten vagyunk túl a családommal, de túl vagyunk rajta”

Krisztina Baranyi A havi tiszteletdíjam pedig – főállásban, más jövedelmem nincs – nettó 148.921 Ft” 

/Forrás: József Attila – lakótelep – Én is itt lakom! Facebook csoport/