Orbán Viktor mint lakásügyi előadó

Orbán Viktor és családja a Mester utcai lakásban
Orbán Viktor és családja a Mester utcai lakásban

Válasz érkezett arra a levelünkre, melyben Orbán Viktor „lakásügyi előadó” múltja után kutakodtunk a Ferencvárosi Önkormányzatnál. Remélem ezzel nem csupán egy rejtélyt sikerült megoldani, hanem az Orbán monográfiákban utazóknak is forrásértékű információt adhatunk a kezébe. Íme:

 

orban_viktor

Tisztelt Kürthy Úr!

Hivatkozással a Budapest Főváros IX. Kerületi Ferencvárosi Önkormányzatához e-mailben intézett levelére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom.

A rendelkezésünkre álló adatok, információk értelmében Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán (1982 – 1987. között) joghallgatóként folytatott tanulmányai során a kötelező szakmai gyakorlatát a IX. Kerületi Tanács VB. Szakigazgatási Szervének lakásügy előadója mellett teljesítette.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Budapest, 2016. február 05.

                                                                                                                                                                            Tisztelettel:

dr. Bácskai János

polgármester

 

Szóval, a miniszterelnök nem dolgozott lakásügyi előadóként, hanem  gyakornokként tevékenykedett a lakásügyi előadó mellett.

A ferencvárosi gyakorlat teljesítése után két évvel, ismét hivatalos kapcsolatba került volt gyakorlati helyével, amikor 1989 -ben, egy IX. kerületi tanácsi lakásba költözik a Mester utcában.

Hogy milyen lehetett a lánglelkű Orbánnal dolgozni a 80 – as években? Lendített -e valamit  a lakásügyi előadó karrierjén, hogy a keze alatt dolgozó gyakornokból, néhány év múlva az ország miniszterelnöke lett? Ezt csak a IX. Kerületi Tanács VB. Szakigazgatási Szervének lakásügy előadója mondhatná el, feltéve ha még él.