Hány méter a rekortán futópálya hossza?

Futópálya télen - József Attila lakótelep
Futópálya télen - József Attila lakótelep

A nyúldombi rekortán futópálya, a rendszeresen futó lakótelepiek egyik legfontosabb „közintézménye”. Gyakran ismételt kérdések körébe tartozik az, hogy hány méter ennek a futópályának a hossza?

Nyúldomb /Fotó: I ♥ József Attila-lakótelep/
Nyúldomb /Fotó: I ♥ József Attila-lakótelep/

Kilométeróra hiányában a következő primitív módszerrel mértem: A biciklim gumiköpenyét fehér szigetelőszalaggal megjelöltem  és a futópályán (pontosabban a rekortán futókör külső ívén) körbetolva megszámoltam, hogy hányszor fordul a kerék amíg visszaérek a mérés kezdőpontjához.

Egy extrém záport követően folyóvá alakult át a futókör
Egy extrém záport követően folyóvá alakult át a futókör

142,3 fordulatot tett a biciklim kereke. A kapott számot már csak be kellett szoroznom a kerék kerületével. A szöveges feladat eredménye tehát: 317 méter 

2 Comments

  1. Köszönöm az információt, már épp újra akartam mérni, pár éve mértem, 320m rémlett. Bár ha még nem esteledik, személy szerint szívesebben futok a kiserdőben.

  2. Sajnálom,hogy a még lakótelepen lakó fiatalok és” középkoruak” nem latták a feltett kérdést!-.mert Ők sokszor és sokat „szenvedtek” ott . Sokszor futották ott a hires Cooper tesztet,amit annyira nem szerettek,de ma már életük delén elismerik,hogy nem volt az olyan rossz-Ők talán tudták volna,hogy 300 méteres a pálya. Egy régi TORONYHÁZAS,aki fél életét a lakótelepen töltötte

Comments are closed.