Minden társasház felkerül a facebookra

Minden társasház felkerül a facebookra
Minden társasház felkerül a facebookra

A legtöbb társasházban élő ember kizárólag csak azokra a problémákra fogékony, melyek közvetlenül a lakását vagy még közvetlenebbül a zsebeit érintik.

Ez nem is biztos, hogy az átlag lakótelepi ember érdektelenségéből fakad, hiszen az évente egyetlen alkalommal lebonyolításra kerülő társasházi közgyűléseken, sajnos a konstruktív felvetésekre és azok kitárgyalására nincs elég idő. Más fórum pedig nincs, amely kifejezetten az adott társasház közös dolgaival foglalkozna.

Ambiciózus tervünk, hogy a József Attila lakótelep összes társasházát „feltesszük a netre”. Ennek keretében az év végéig elkészítjük minden egyes társasház facebook csoportját, ahol az adott társasházat érintő témákban lehet – személyeskedéstől mentesen – gondolatokat cserélni. Ezek a csoportok mindenki számára nyitott és elérhető kommunikációs felületek lesznek, tehát nem csak az adott társasházban élők lehetnek a tagjai.

 

Rengeteg ötlet szunnyad egy – egy társasház lakóközösségében, és legalább ennyi építő szándékú javaslat érkezhet akár a szomszédos házak lakóitól is.  Ezeknek az alkotó energiáknak ha teret tudunk, akkor miért ne engednénk teret? Ehhez nem kell éjjel – nappal a facebookon lógnia senkinek. Elég egy néhány sorban összefoglalt felvetés, megosztott fénykép, építő jellegű hozzászólás a csoportban, hogy egy régi probléma új megvilágítást kapjon, vagy egy elképzelés a megvalósulás irányába mozduljon el.

A lakótelepen nem csak a házak nagyon egyformák, de az azokban élők élete is. A társasházatok mai problémája, tegnap a mi házunk problémája volt, amire holnap egy másik ház is keresni fogja majd a megoldást. Ha nem találsz választ a saját társasházatok csoportjában, akkor egy kattintás és egy másik ház csoportjában majd megtalálod. Mintha csak a szomszéddal találkoznál a boltban és megkérdeznéd, hogy náluk, hogy van ez vagy az.

A társasházak közötti információcsere, egy olyan együttműködés alapjait teremtheti meg a lakótelepünkön, melyből fakadó előnyök elérésére az egyes társasházak önerőből képtelenek lennének.

halozat

 

Csatlakozz a Csengettyű utca 16.  facebook csoporthoz! A társasház lakói most pénteken tartják éves közgyűlésüket.