Pénzért nyelnek békát

Zseniálisan húzással nyelette le a békát a Börzsöny utca 2/C lakóival a társasház közös képviselője. Köztudott, hogy a mobiltelefonos rendszerek adótornyaiból és átjátszó állomásokból származó sugárzás egészségkárosítónak vélt hatásától sokan tartanak, ezért az ilyen eszközök telepítése általában erős lakossági ellenállásba ütközik. Hogy lehet mégis rávenni a lakókat, hogy lenyeljék a békát, és megszavazzák a berendezések fejük fölé történő telepítését?!

Hát, így:

Döntés a Digi-tv mobil-telefon átjátszó antenna felszerelésének engedélyezéséről (a társaság megkereste a házat, hogy állomást létesítene a tetőn, az erről szóló anyagot mellékeljük, megfontolandó, hogy a közeli házak valamelyikének tetején biztosan felszerelésre kerül az antenna – így itt lesz, legfeljebb pénzt nem kapunk érte).”

(...) közeli házak valamelyikének tetején biztosan felszerelésre kerül (...)
(…) közeli házak valamelyikének tetején biztosan felszerelésre kerül (…)

Érted?! Lefordítom: Ne ágálj az antenna ellen, mert az „biztosan felszerelésre kerül” és ha olyan hülye vagy, hogy nemet mondasz az antennára, akkor is „itt lesz” a nyakadban, csak mások nyalják fel helyetted a pénzt!!!

Én úgy gondolom, hogy a közös képviselő valótlant állított, amikor azt írta a meghívóban, hogy „a közeli házak valamelyikének tetején biztosan felszerelésre kerül az antenna”. A lakók így már nem az antennák felszerelése mellett vagy ellen szavaztak, – mert az ugye így is, úgy is „itt lesz” – hanem a kisebbik rosszat, „békát + pénzt” választhatták a „csak békát pénz nélkül” lehetőségével szemben.