Új P+R parkolóhelyek

Az Epreserdő utca kerékpársávjának két évvel ezelőtti felszámolása most kapott igazából értelmet. (Tudom, 30 -as övezet. Persze.) Eddig nem igazán funkcionáltak ezek a parkolóhelyek, de lám eljött az Ő idejük is. Ma reggel már tömve voltak a helyek autókkal.

 • Istvan Katona

  2 napja lehetetlen megállni a lakásom közelében, az
  Aranyvirág sétány teljesen elesett.

  Nem fizetős, ide áll mindenki. Itt köröznek az autók
  folyamatosan helyet keresve.

  Kénytelen leszek kiváltani a várakozási engedélyt és fizetős
  helyen parkolni, de persze akkor sem kerülök közelebb a lakásomhoz.

  Szóval a probléma nem oldódott meg, csak kijjebb tolták, más
  nyakába.

 • Gábor

  Az elmúlt napok tapsztalata, nem tudom, hogy ki hogy látja:

  A Pöttyös utcai zóna tele van üres parkolóhelyekkel éjjel-nappal.
  Kitoltak a parkoló zónán kívül lakókkal, mert az zónán belül lakó bérlők most ott parkolnak egész héten (ezt abból tippelem, hogy sok régóta, éjjel-nappal itt parkoló autó tűnt el). A P+R-esek zöme is ott parkol, mert nekik semmibe se kerül +5 perc séta (legalábbis én ha P+R-es lennék, röhögnék ezen a zónán).

  Közben meg van egy zóna, ahol gond nélkül parkolhatnának a bérlők és a P+R-esek, mert láthatóan nem vesznek el a lakóktól helyet (ha így lenne, most is tele lennének a parkolók elégedett, helyi lakosokkal).

  Lehet, hogy ez változni fog, mert még sokan nem váltották ki a pakoló engedélyt. De egyelőre ez a helyzet.

  Egy tucat lusta lakó biztosan jól járt, mert 200 méter helyett 50 métert kell sétálni az autótól a kapuig, de azt hiszem, hogy nem nekik kellene diktálni.

  Ahogy István is mondta, valószínüleg több zónán kívüli lakos fog majd kiváltani engedélyt, szóval felcserélődnek a viszonyok, ami senkinek se kényelmes.

  Ennek következménye talán a zóna tágítása lesz. Ki tudja. Minden esetre véleményem szerint a parkoló zóna ezen formában elbukott. De az önkormányzat zsebe bizotsan jól járt.

 • Eszim

  Miért járt volna jól az önkormányzat zsebe? A kiépítése sokba került, van fenntartási költsége, ellenben elég kevesen lehetnek, akiknek ott dolguk van és fizetnek a parkolásért, tök üres az egész.
  Valószínűleg mindenki rosszul járt, pár siránkozó kivételével, akinek nem volt jobb doga, hogy hisztizzen, hogy miért foglalják el az ő elképzelt helyét. Az önkormányzat, meg a helyet, hogy a dolgát végezve hozzájárult volna, hogy több p+r parkoló legyen a városban (csak pofázik róla), inkább elköltött sok milliót feleslegesen és még arra is képtelen volt, hogy értelmesen jelölje ki a területet, különben nem lenne fizetős a Távíró utca, meg az Üllői út felőli parkolórész.
  Hihetetlen, ami folyik, hogy 20 év után pár ezer p+r parkoló van a városban, szánalmas, miközben 10 milliárdos nagyságrendben költenek arra, hogy a vár alatt parkolókat építsenek maguknak.

 • László

  Jól látod. Majd mindenki rosszul járt. Mivel a jobb helyek üresen állnak, most mindenki rosszabb helyen áll. Csak az a kérdés, kinek jó ez ? (Neked semmi képen, mert Te a rosszabb helyért fogsz fizetni.)
  Ez itt kérem egy város. Én se örülök a házam előtti forgalomnak, de ha mindenki kitiltja a többit, az egész város lesz élhetetlen. Mint látjuk, most erre haladunk.