Karambol az Üllői úton. De, ki hívja a mentőt?!

Karambol az Üllői úton. De, ki hívja a mentőt?!
Karambol az Üllői úton. De, ki hívja a mentőt?!
Kürthy István
Kürthy István

Latest posts by Kürthy István (see all)

Ma reggel 9.30 – kor az orrom előtt csapódott bele egy Volkswagen furgon egy pici személyautóba az Üllői úton, a Pöttyös utcai metró magasságában. A kis Fiat a kanyarodósávban várta, hogy a lámpa engedje balra fordulni a lakótelep felé, aztán a nagy klasszikus következett, amikor egy fehér furgon hátulról eltrafálta.20160806_093847

Én automatikusan a mobilomért nyúltam és fényképeztem. Hiába olvastam már egy csomó helyen, hogy mostanában gyakori, hogy ilyen esetekben segítség helyett videózni kezdenek az emberek, mert ilyen hülyék… Akkor döbbentem csak rá, hogy mit is csinálok, amikor láttam, hogy a Fiatban ülő férfi nem mozdul.

Érdekes volt látni azt, hogy a karambol utáni első percben a baleset többi résztvevője tanácstalanul áll az összetört autók mellett és próbálják felfogni mi történt velük. “Mentőt hívott valaki?” próbálom túlharsogni az Üllői forgalmának zaját. Akinek kiabálok, a füléhez teszi a kezét, jelezve, hogy nem hallja mit akarok mondani. Körbenézek, de senki nem telefonál. Tudjuk, hogy ilyenkor mindenki a másikra vár, vagy azt gondolja, hogy valaki már úgy is hívta a mentőket. Bepötyögöm a 104 -et. A mentősnek mondom a helyszínt és a helyzetet. Közben a furgon utasai kifeszítik a Fiat ajtaját, és a vezető is magához tér.  Kicsit kába, de kikászálódik a roncsból.  A mentős kérdezi a telefonban, hogy van -e sérült. Azt mondom, hogy “szerintem nincs”. “Kell mentő?” – kérdezi. “Szerintem nem.” válaszolom. “Biztos?” Kérdezni nyomatékkal a diszpécser.  Hülye egy helyzet. Mit mondjak? Szerencsére megoldódik a dolog magától, amikor arra járó mentőautó áll meg mellettünk.

Talán a történet tanulsága csupán annyi, hogy, ha balesetet látsz, akkor ne habozz felhívni a 104 -et.