Vi beklager Norge

Böde és Hovland a magyar - norvég meccsen.
Böde és Hovland a magyar - norvég meccsen.
Kürthy István
Kürthy István

Latest posts by Kürthy István (see all)

Eredetileg arról szerettem volna írni, hogy  – kivételesen – jó érzéssel tölthette el a lakótelepieket a tegnap esti,  Népliget felől érkező hangorkán, melynek forrása a közeli Groupama Aréna volt. Oka pedig az, hogy a magyar labdarúgó válogatott, most már biztos résztvevője a 2016 -ban megrendezésre kerülő franciaországi Európa Bajnokságnak. Ez tényleg nagyon király, illetve Király!

Próbálom viszont elhessegetni a tegnapi csodától, azt az alattomosan visszakúszó képet amikor Böde letaglózza a norvég focistát.

Olyan ez, mint valami dallamtapadás. Nem akarom, de mindig visszakattan az a kép. Talán, ha valami elviselhetetlen szemétségért lett volna ez a “nemes” bosszú. Talán, ha sárga lap helyett kiállítják. Talán, ha a mecset követően megbánást tanúsít.  Akkor most Zidane -ként gondolok rá, akit Materazzi addig anyáz, míg végül a francia elveszti a fejét.

Itt erről szó nem volt. Hovland szabályosan veszi el a labdát Bödétől, mire a magyar megragadja a norvégot és egyszerűen földhöz vágja. “Pofára esett, mint a Zsíros kenyér” – nyilatkozza nevetgélve Böde. Ennyi. A Kelet legyőzi a Nyugatot.

Persze sokan tapsikolnak önfeledten:   “Jól tetted Dani! Úgy kellett a nagyképű norvégnak!!!”

Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy Böde az esetet követően mennyit játszik majd tétmérkőzésen a válogatottban. Biztos találni olyan szövetségi kapitányt, aki egy kiélezett helyzetben instabillá váló futballistára épít, de szerintem azt a szövetségi kapitányt nem Bernd Storck -nak hívják.