Közbevágott Pató Pál úr

A hétköznaponként főleg a lakótelep szélein tapasztalható tömeges parkolási probléma már régóta bosszantja a kocsival közlekedő lakókat. Közülük már akadt olyan is, aki korábban felháborodva jelezte itt az oldalon problémáját, miszerint eléggé zavarja, hogy hazaérve hosszú percekig köröznie kell, hogy parkolóhelyet találjon a saját lakása környékén. Tény, munkanapokon az Ecseri úti és a Pöttyös utcai metró közelében is sok gépjármű-tulajdonos rakja le a kocsiját hogy aztán tömegközlekedési eszközt választva jusson el a munkahelyére. Szerencsére az önkormányzatnál már tavasz óta kész a terv a probléma megoldására.  12079219_1049951898372806_1910424545957306580_n

Ezt támasztják alá Görgényi Máté helyi képviselő szavai is, aki még tavasszal nyilatkozott úgy a kilencedik kerületi televíziónak, hogy nagy eredménynek tartja azt, hogy sikerült bevezetni a Pöttyös utcai metró környékén a fizetős parkolást. Majd hozzátette:

Ezzel kapcsolatban már csak egy fővárosi döntés szükséges csupán, és el fogjuk tudni indítani a rendszert. Ami minket illet, készen áll a koncepció, készen áll a terv.” – mondta el a 12. választókerület képviselője. 

A beszélgetést a tavasz folyamán rögzítették. Azóta nem igazán történt előrelépés a parkolás kérdésében. Pedig nem ártana, ugyanis a dugódíj bevezetésével csak még többen fogják lerakni a kocsijukat a lakótelepen. A parkolást illetően egyébként korábban is történt intézkedés, de sajnos ez még nem oldja meg a mostanra már több kerületben sikeresen kezelt problémát.

Mindenesetre, ahogy a fenti videóban is látható a terv készen áll. Az pedig, hogy mi szerepel a tervezetben, és hogy még áprilisban készült az interjú és azóta még nem igazán történt semmi, csupán másodlagos. Nyilván volt más feladatuk. Különben is a 181-es busz meghosszabbított útvonalon való közlekedéséről még márciusban tartott társadalmi egyeztetést a BKK és azóta folyamatosan egyeztetnek az önkormányzattal az ügyben.

És akkor még ott a többi feladat is… De itt közbevágott Pató Pál úr: “Ej, ráérünk arra még. „