Négy órára autómentes lesz a Napfény utca

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozik az Európai Mobilitási héthez és az annak keretében megrendezett programokhoz a József Attila- lakótelep. A mai napon, tehát szeptember 16-án elkezdődött és egészen jövő hét keddig tartó programsorozat részeként, holnap, szeptember 17-én ünnepélyes keretek között forgalomba állítják a Száva kocsiszínnél a vadiúj CAF villamosokat és egész nap tájékoztató és a közösségi közlekedést népszerűsítő programokkal várják majd az utasokat a lakótelelepen is áthaladó 3-as villamos vonalán.

emh_okosan_1

A mobilitási héten, hasonlóan az Andrássy korzóhoz, a lakótelepünkön is lezárják a Napfény utcát az autósok elől. Igaz, itt nem egy teljes hétvégére, csak négy órára. Mindenesetre ez alatt az idő alatt a lakótelepünk egyik legforgalmasabb utcája kizárólag a gyalog vagy kerékpáron érkező látogatóké. A reggel kilenctől 13 óráig tartó rendezvény érdekes programokkal, többek között például bolhapiaccal is várja majd az érdeklődőket. A Napfény utcai rendezvényt a Nox együttesből sokak által ismerhetett Péter Szabó Szilvia koncertje zárja. A programok alatt a 181-es busz kerülő útvonalon közlekedik majd. Eső esetén pedig a szinpadi programok a lakótelepi közösségi házban, a Toronyház utca 3/B szám alatt kerülnek megrendezésre.

11999775_1041115222589807_7264894552781132287_o

A 2002-ben elindult kampány célja, hogy arra ösztönözze az európai helyi hatóságokat, hogy vezessék be és támogassák a fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felszólítsa az embereket arra, hogy próbálják ki a gépkocsival történő közlekedés alternatíváit – olvasható az Európai Mobilitási hét hivatalos magyar honlapján. A mobilitási héthez hazánk mellett évről évre csatlakoznak városok Európa különféle országaiból, hogy élhetővé tegyék a lakóhelyüket. Ezzel kapcsolatban pedig az itt lakóknak nem lehet más célja mint, hogy a József Attila-lakótelep továbbra is Budapest legzöldebb lakótelepe maradjon.