Bekerült a tévébe

Bekerült a tévébe - jozsefattilalakotelep.hu
Bekerült a tévébe - jozsefattilalakotelep.hu
Kürthy István
Kürthy István

Latest posts by Kürthy István (see all)

Egy átlag lakótelepi család mindennapjaiban a tévé az egyik legszentebb dolog. A tévét elkapcsolni, elé állni, távkapcsolót elkeverni, film közben beszélgetni stb. még azok számára is nagy kockázattal jár, akik amúgy a családi hierarchiában előkelő pozíciót töltenek be.

A szörnyű hírek és a vérfagyasztó filmek között jó visszatérni néhány percre a reklámok kreálta valóságba, ahol a mosóporok sokkal jobban mosnak és a családi idill alapvető követelménye, hogy mindenkinek körömgombája legyen.

Persze könnyű ezeknek a cégeknek,  mert van pénzük az agymosásra. De hogy kerüljön be a tévébe egy pénztelen kisvállalkozó reklámja?! Hiába találta meg éles szemmel a piaci rést, azaz “használt fűnyírók értékesítése lakótelepieknek”, mégsem tud bekerülni a tévébe!

Ez lenne az a pont, ahol egy hétköznapi ember feladná. De! Akarom mondani DE! Akkor jön a vállakozóra egy újabb ötlet! Nem a reklámnak kell a képernyőre kerülnie, hanem pont fordítva! A képernyő kerüljön a reklámra! És íme:

 tv_pottyos

Bizony, kérem! Reklámtáblára csavarozott képernyőkeret. Ennyi. Kettő is van. Kilép a potenciális vevő a Pöttyös megálló épületéből és hoppá! Már nyúl is a telefonért. Zseniális.

Emberünk ügyesen, jó magasra szerelte fel különleges alkotásait.  Legalább 15 éve hirdetik a tutit. A telefonszámok ugyan nem kapcsolhatóak, de az teljesen mellékes. A tetőt tartó oszlopokon eddig nem merte piszkálni senki őket, hiszen olyan hivatalosnak tűnik a dolog.

A vasszerkezet felújításánál a szakik mindig körbefestik gondosan, a közmunkások pedig szorgalmasan vakarásszák le az illegális falragaszokat a közeléből, nehogy a vadreklámok királyáról elvonja valami a figyelmet. Őfelsége sérthetetlen. Miért is bántanák?! Hiszen benne van a tévében.