Újra 2008 van!

Újra 2008 van! - jozsefattilalakotelep.hu
Újra 2008 van! - jozsefattilalakotelep.hu
Kürthy István
Kürthy István

Latest posts by Kürthy István (see all)

Feltűntek ismét az új lakások vásárlására buzdító plakátok.  Lehet agyalni azon, hogy mi történt a budapesti lakáspiaccal, de az utóbbi fél évben a lakásárak kihasználtak minden lehetőséget, jó és rossz híreket egyaránt, hogy egyre feljebb furakodjanak. Az árrobbanás következményeként ömleni kezdett a pénz a tetszhalott építőiparba, ami leghamarabb 2 – 3 év múlva lesz majd igazán érzékelhető.

Most már hiába fogják sokan a fejüket, és mormolnak ilyeneket maguk elé, hogy: “Ha ezt tudtam volna akkor, biztos megveszem azt a lakást…” Igen, “ha” tudtad volna.

2012 -ben a lakótelepen, egy 1 szobás tégla lakást 5 millióért is lehetett venni, most 9 -ért elmegy… Emlékszem, hogy egy 1+2 fél szobás lakást árultam a Börzsöny utcában 2012 -ben. Nem akarta senki megvenni. Nagy sárga számokkal ragasztottam ki, az ablakra, hogy “7,1 MFt”…  Fitymáltak és nevettek, vagy sértődötten elvonultak, mert nem tudtak alkudni belőle még félmilliót… Most 2015 -ben egy ugyanilyen lakást sikerült megvennem, egy “kicsikét” drágábban…