Babazászló a lakótelepen

Babazászló - József Attila lakótelep
Babazászló - József Attila lakótelep

A Három királyfi, három királylány mozgalom keretében 2012 -ben elindított babazászló projekt a lakótelepünkre is megérkezett. Ennek eredményeként a hétvége óta a Dési Huber utca 23/I. szám alatt található házon már ott virít a kisgyermekek születését jelző lobogó. A hétvégén a Ferencvárosban még két másik helyre is kikerült az új zászló.

Az új jelkép kinézetéről a Ferencvárosi Önkormányzat rajzpályázat útján döntött. A pályázatra kisiskolások, óvodások jelentkezhettek, akik lerajzolhatták, hogy szerintük miként nézne ki az új, ferencvárosi babazászló. A nyertes végül több száz pályamű közül, az ötéves Csányi Róza alkotása lett, és ez alapján született meg a végeredmény. (lenti képen)

Babazászló - József Attila lakótelep
Babazászló – József Attila lakótelep

 Amennyiben egy lakótelepen élő család szeretne igényelni ilyen zászlót, akkor azt az önkormányzat ügyfélszolgálatánál teheti meg. A lobogót pedig a gyermek féléves koráig, maximum 90 napig használhatja teljesen ingyen. A babazászló ilyen, szervezett módon való megvalósításának ötlete, abszolút magyar sajátosság. De a lakótelepünkön nem ez az egyetlen hasonló kezdeményezés. A Pöttyös utcai bölcsőde előtti területen található 2007 óta a Babák rózsaparkja, ahol évről-évre új névtáblák kerülnek ki, az újszülött babák nevével ellátva a rózsák mellé. Amennyiben Ön is szeretne névre szóló táblát a gyerekének a Babák rózsaparkjába, akkor azt az Írisz Családi Körnél jelezheti.

Babazászló - József Attila lakótelep
Babazászló – József Attila lakótelep