Kólával elmegy

Kólával elmegy - közmeghallgatás Kispesten
Kólával elmegy - közmeghallgatás Kispesten
Kürthy István
Kürthy István

Latest posts by Kürthy István (see all)

Meghallgatták az aggódó Kispestieket tegnap a XIX. kerület elöljárói, vegyiművek ügyben. Nagy újdonságot senki nem mondott. Fékezett habzással zajlott le a közmeghallgatás. Gajda Péter polgármester, elegáns – humoros és megnyerő volt, mint egy belvárosi étterem fizetőpincére. Bontott egy Coca-Cola Zero -t és belecsapott a lecsóba. Ez valami egyezményes jelzés lehetett egyben, mert Kránitz és Szujkó képviselők vele szinkronban bontottak egy – egy klasszikus piros címkés Cocát.

Bemutatkoztak a Zöldhatóság emberei. A hangsúly Szűcs Péter osztályvezetőn van, aki egy gondos orvos nyugalmával válaszolta meg a felmerülő kérdéseket. A “MIÉRT CSAK MOST?” jellegű kérdésekre viszont szelektív hallással reagált. Pedig nincs miért szégyenkeznie a Zöldhatóságnak, hiszen pont az Ő 15 oldalas határozatukban leírtak adtak az ügy kipattanásakor muníciót és egyben védelmet a sajtónak és az ügyben aktivizálódó politikusoknak egyaránt.  A pánikkeltéssel megvádolt 444.hu, ennek a Zöldhatósági határozatnak a közfogyasztásra szánt változatával robbantott.

És mi történik?! Mire visszafordulok a “kamerával”, Kránitz képviselő egyszerűen eltűnt, csupán egy üres kólás flakon maradt utána.

Katasztrófavédelemtől most nem jött el senki. Nem is csoda, hiszen a ferencvárosi közmeghallgatáson talán ők kaptak a legtöbbet a fejükre.

Úgy tűnik minden érintett kerületben van egy politikus, pontosabban egy politikus van, aki rápörgött az Illatos úti szennyezés ügyére. Kispesten, – a múlt heti közmeghallgatáson már villogó – Ferenczi István önkormányzati képviselő teszi fel a kellemtelen kérdéseket.

Közben egy újabb üres kólás flakonnal lesz több az asztalon és egy képviselővel kevesebb a teremben. Szujkó képviselő hagyja ott a közmeghallgatást. Óvatosan a polgármester felé sandítok. Ő még megvan, a Zérós doboz szolgátra készen figyel a kezénél.

Nem untatlak tovább. A lényeg:

675 db hordót szállítottak el!

A többit pedig nézzük együtt: