A név kötelez

József Attila
József Attila

110 éve született József Attila költő, lakótelepünk névadója. A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ennek keretében a magyar költészet egyik legnagyobb alakjának szülőhelyén, a Ferencvárosban is különböző programok közül választhatnak az érdeklődők.

---
A név kötelez

 A költészet napi programok keretében lakótelepünkön, holnap (április 10-én) 14.00 órától a Dési Huber utca és Napfény utca kereszteződésénél található József Attila emlékműnél (fenti képen) tartanak megemlékezést, ahol közreműködnek a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola tanárai, énekkara és versmondói, valamint  jelen lesznek a lakótelep képviselői is. Lakótelepünkön még egy emlékmű tiszteleg a fent említetten kívül a Börzsöny utcai könyvtár előtt. Az emlékművet még 2005-ben állították József Attila születésének századik évfordulója alkalmából (lenti képen).

abc
A név kötelez

A kerületben egyébként már ma megkezdődtek a megemlékezések a Ferencvárosi Művelődési Központban és holnap és holnapután is zajlanak folyamatosan. Amelynek keretében, április 11-én 11 órától a felújított József Attila Emlékhely ünnepélyes megnyitására kerül sor a Gát utca 3 szám alatt. Részletes programokért kattintson ide