Kérsz egy slukkot?

Kérsz egy slukkot?
Kérsz egy slukkot?
Kürthy István
Kürthy István

Latest posts by Kürthy István (see all)

Ferencváros játszóterein és 5 méteres körzetükben tilos a dohányzás. Ezt az önkormányzati rendeletet a lakótelepen egyedül csak a Nagyjátszón tartják be, persze csak akkor, ha a focipályát már nem tekintjük szigorúan a játszótér részének.

A játszótereken dohányzók derékhadát nem a véletlenül éppen arra járó füstölők alkotják, hanem sokkal inkább a környező házakból jön le rendszeresen “friss levegőt szívni” néhány dohányos.  Nem direkt járnak a játszótérre bagózni, csupán az árnyékos pad van pont a homokozó mellett.

04042015485

A házunk előtti játszótérre egy láncdohányos hölgy még ülőpárnát is hoz magával…  Talán előrelépésként is felfoghatjuk, hogy sok helyen üres konzerves dobozból fabrikált csikkgyűjtő alkalmatosságot is látni a padok tövében, melyet az arra járó hajléktalan már rutinból borít a földre, hogy használható csikkeket mazsolázzon a kupacból.

Ez az otthonos berendezkedés egyben azt is sugallja, hogy nem kell aggódni a közteresek miatt. Ki látott már intézkedő közterület felügyelőt a József Attila lakótelepen?!

Száll a füst, a hangulat jó. A kutyusok a csúszda körül kergetőznek. Egy gyermekével játszó anyuka szólna, de aztán inkább nem teszi. Összeszedik a lapátokat és a vödröket, majd elindulnak a Nagyjátszó felé.