Végleg bezár a Csengettyű utcai COOP

Coop - Csengettyű utca - jozsefattilalakotelep.hu
Coop - Csengettyű utca - jozsefattilalakotelep.hu
Kürthy István
Kürthy István

Latest posts by Kürthy István (see all)

Szombaton este 8 -kor végleg lehúzza a rolót a Csengettyű utcai COOP üzlet.

Coop - Csengettyű utca
Coop – Csengettyű utca

 A bolt nekem drágábbnak tűnt és a választék pedig a méretéből adódóan szűkebbnek, mint a lakótelepi “nagyoknál”. Viszont  a közelsége miatt, tökéletesen betöltötte a “leszaladok a boltba” funkciót. A  nagybevásárlásokat a fentiek miatt nem itt, hanem a LIDL és SPAR nevű darálókban oldottuk meg, ahol mindig hosszú sorokban, türelmetlen emberek várják, hogy végre elérjenek a robotként dolgozó pénztároshoz: “Jó napot! – Pity – pity – pity – zöldgombpinkódzöldgomb – Szupershop kártya? – Viszlát! – Jó napot! Pity – pity …”

16032015458

A Csengettyű utcai boltban ellenben megmaradt valami a vidéki üzletek időtlen hangulatából.

A pénztárban szól a rádió. A pénztárosnő  álmosan üti a gépbe az árakat. Egy borostás-melegítős-papucsos úr  valami kisüveges “nyugtató” mellé egy Blikket is vásárol. Miközben aprópénz után kotorász a zsebében,  kibuggyan belőle valami fárasztó pajzán kétértelmű megjegyzés. Elégedetten nyugtázza a cserébe kapott bágyadt mosolyt. Holnap is jön, és holnap is vicces lesz.

Az üzletben azt mondták, hogy egyelőre nincs új üzemeltető, így az üzlethelyiség bizonytalan ideig üresen marad. A dolgozókat a tulaj egy másik üzletében tovább foglalkoztatja. Hiányozni fognak.