Tapintható segítség

Tapintható térkép segíti a vak emberek tájékozódását a Manó-lak bölcsőde bejáratánál. A Dési Huber utca 9. szám alatt található intézmény amellett, hogy teljesen akadálymentes, külön mozgássérülteknek fenntartott parkolóval is rendelkezik.

tábla
Tapintható térkép a Manó-lak bölcsődében

A bölcsődét egyébként tavaly az Új Széchenyi Terv keretében bővítették és korszerűsítették. Ennek köszönhetően 28 új és 40 felújított bölcsődei férőhelyet kapott az intézmény. Valószínűleg ekkor került ki a tapintható tábla is az épület bejáratához. A lakótelepen összesen két bölcsőde található. A másik a Babák rózsaparkja mellett, a Pöttyös utca 8. szám alatt működik. Bár egyik helyen sem jártam az épületben, de az mindkét intézményről elmondható, hogy nagyon igényes és rendszeresen karbantartott udvarral rendelkezik.

bölcsi
A Manó-lak bölcsőde udvara

A lakótelepen nem ez az egyetlen hasonló kezdeményezés. Korábban például itt a honlapon mi is foglalkoztunk hasonló témával. Ezen kívül a Napfény utcai boltok, köztük a Lidl üzletlánc boltja is megközelíthetőek kerekesszékkel egy  erre kialakított felhajtón. Valamint viszonylag friss újítás a Budapesti Közlekedési Központtól, hogy az utastájékoztató rendszerekkel felszerelt megállókban hangosan is bemondják a kijelzőkön olvasható információkat, a látássérült utasok számára. Így már nálunk a lakótelepen, a 181-es busz Ecseri úti megállóiban is hallhatóak a fontos információk.