Önökön múlik

181 -es busz /Fotó: Szána Iván/
181 -es busz /Fotó: Szána Iván/

Tavaly szeptember eleje óta meghosszabbított útvonalon közlekedik a 181-es jelzésű autóbusz. A Budapesti Közlekedési Központ a napokban társadalmi egyeztetést hirdetett március 2. határidővel a meghosszabbított buszközlekedés véglegesítésének kérdésében.

 

Az új útvonalon közlekedő autóbuszok a Napfény utcai benzinkúttal szembeni sportpályán több mint egy éve működő lakótelepi termelői piac jobb megközelíthetősége érdekében, tavaly szeptember 6-óta szállítják az utasokat. Az immár alacsonypadlós és környezetkímélő 181-es jelzésű autóbuszok szombati napokon 7:30 – 12:30 –ig, tehát a piac nyitva tartásához igazodva közlekednek. A fenti időszakban a 181-es busz a Távíró utcánál nem áll meg, hanem a körforgalmon áthaladva közvetlen a piac mellett lévő, – Napfény utca nevű – ideiglenes megállóban áll meg, majd onnan a Határ út/Nagykőrösi út csomópontig közlekedik. (lenti képen)

181 -es busz /Fotó: Szána Iván/
181 -es busz /Fotó: Szána Iván/

A buszról itt álszállási lehetőség nyílik az 54-55-ös autóbuszokra. Szakmai vélemények szerint azonban, ennek csak akkor lenne igazán nagy jelentősége, ha a busz hétköznap csúcsidőben is közlekedne. Az ideiglenes végállomásról a busz 15 percenként indul az Aszódi utca felé. A Gyáli út–Napfény utca útvonalon halad, megáll a benzinkút mellett, majd a körforgalom után, a Távíró utca megállóhelynél érkezik vissza az alapútvonalra.

A Budapesti Közlekedési Központ az ideiglenes időszakot lezárva és végleges megoldást keresve, most társadalmi egyeztetésre hívja az érintetteket.

Bácskai János még a termelői piac megnyitásakor így fogalmazott; „A piac fennmaradása Önökön múlik, Önök döntik el, hogy szükségük van-e rá” Nincs ez másként ebben az esetben sem. A 181-es busz autóbuszvonal véglegesítésének tervezett időpontja, 2015. április, az érintettek véleményét pedig az alábbi linken várják 2015. március 2-ig; http://www.bkk.hu/tarsadalmi-egyeztetes-181-es-busz/

181 -es busz /Fotó: Szána Iván/
181 -es busz /Fotó: Szána Iván/